Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров призова народните представители да приемат актуализацията на бюджета.Иначе

...
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров призова народните представители да приемат актуализацията на бюджета.Иначе
Коментари Харесай

Кацаров от трибуната на НС: Няма да допусна да умират хора на улиците или пред болниците

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров  призова народните представители да приемат актуализацията на бюджета.

" Иначе който и да е длъжностен или постоянен министър на опазването на здравето ще бъде изправен пред големи компликации ", съобщи той в коридорите на Народното събрание. Кацаров добави, че " в случай че Народно събрание одобри актуализацията, позволи да се дадат към този момент събраните пари, то тогава и по-тежки противоепидемични мерки да бъдат наложени, ще могат да бъдат приложени по-гладко и хората няма да останат без нищо ".

" Ако се ползват ограничения, няма да са от през днешния ден за на следващия ден, а отсрочено с четири-пет дни, с цел да могат хората да реагират, да се включат в стратегиите. Целта ни е оптимално да ги облекчим, само че си даваме сметка и за противоположната страна, няма да позволи претоварване на болниците и картини, на които бяхме очевидци - да умират хора на улиците или пред лечебните заведения ", увери Кацаров.

" В бюджета за тази година Министерство на здравеопазването има планувани за първа линия 40 млн. лева До този миг са изплатени 330 млн. от началото на годината.
Останалите средства са от бюджетите на другите ведомства. Това не може да продължава повече, тъй като ще докара до спиране на обществените плащания и неспособност да се заплащат заплатите на служителите на реда да вземем за пример и на други чиновници. Важно е, което и да е държавно управление да актуализира бюджета ", сподели още той.

По думите му това ще разреши по-лесно да се прилага Планът за противопоставяне на Коронавирус вълната, защото съгласно него, в случай че се ползват ограничения за ограничавания, автоматизирано би трябвало да започват заплащания в поддръжка на бизнесите, които са лимитирани. " За страдание в бюджета средства за такива заплащания също няма ", уточни министърът на опазването на здравето.

По думите му заповедта за  " оранжевата зона "  ще бъде издадена, когато има такава обстановка.

Според него протестът на ресторантьорите в сряда е бил авансово плануван.

" Те протестираха против налагането на ограничаващи ограничения, каквито сега няма, не са дискриминирани ", уточни здравният министър. И разясни, че тези ограничения се отнасят за всички мероприятия на закрито, че има проект.

" Кои са основанията за искане на оставка, за това, че си си приключил работата, не желая някой да остане без работа, по тази причина сме създали този проект, тези ограничения ", акцентира Стойчо Кацаров. И означи, че " за разлика от преди в този момент имаме съответен проект и може да се планува какво ще се случи, готови са ограничения за обезщетение, в случай че се наложат ограничавания, има опция при избрани условия тези мероприятия да продължат да се извършват в настоящия си тип без ограничавания, при режим на пропуск на имунизирани ".

Кацаров се яви в Народното събрание за чуване от депутатите относно Националната детска болница. Той изясни, че са регистрирани поредност от законови нарушавания, които са го довели до обстановка да търси 9 млн. лева Здравният министър показа и последователност на събитията към градежа на детската болница. 

" Опитахме се да намерим подобаващ терен за нова Национална детска болница. Това ще отнеме минимум 6-7 години. Истинските жертви на тази скица от предходното държавно управление, са децата, които се лекуват в ужасни условия – без климатици и хигиеничен възел ", акцентира Кацаров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР